Rss

Ifjúságépítők

ifIfjúságépítők
Jim Burns

Ifjúsági vezetők kézikönyve

ISBN: 963-86507-2-9
Oldalszám: 390
Mérete: 142 x 198 mm
Ára: 2,880 Ft
Kiadó: Új Remény Alapítvány

Az Ifjúságépítők egy átfogó, gyakorlati segéseszköz a kapcsolatorientált ifjúsági munkához. Célja, hogy segítségedre legyen olyan aktív, növekvő ifjúsági csoport építéségen, melyennk tagjai Jézusnak odaszánt életű, társaikkal és vezetőikkel egészséges, őszinte kapcsolatban álló fiatalok.

Az Ifjúságépítők alapvető olvasmány hivatásos és önkéntes gyülekezeti szolgálók számára, főiskolai és teológiai ifjúsági-munkásképzéshez, és mindazoknak, akiket érdekel egy jól működő ifjúsági szolgálat kialalakítása.

Tartalom

I. Alapok:
Mi a kapcsolatteremtő ifjúsági munka? / Felkészülés a kapcsolatteremtő ifjúsági munkára / A mai fiatalok elérése / A serdülőkori fejlődés rövid áttekintése / Hogyan kommunikáljunk a mai fiatalokkal?

II. Gyakorlati stratégia
Tanítványság – A fiatalok bevonása / Kapcsolatteremtő evangelizálás / Fiatalok buzdítása a misszióra és a szolgálatra / Táborok és találkozók szervezése / Istentisztelet / A diákvezetőség kialakítása / Kiscsoportos közösségépítés / Felnőtt önkéntesek bevonása az ifjúsági munkába / Mi a helyzet a gyakornokokkal? / Kapcsolatépítés a lelkészeddel, a vezetőkkel, gyülekezettel / Pénzügyek

III. A kreatív szikra begyújtása
A célirányos programszervezés alapelvei / Kreatív oktatás / Hogyan tervezzünk és tartsunk kreatív ifjúsági előadásokat?

IV. Személyes kapcsolatok
A fiatalok énképének formálása / A fiatalok lelkigondozása / Hogyan foglalkozzunk fiataljaink családjával? / Szexuális nevelés / Hogyan foglalkozzunk csonka családból származó gyerekekkel? / Válságba került serdülők segítése

V. Rakjuk össze a képet
Az ifjúsági szolgálat területeinek feltérképezése / Húsz kedvenc előadásom vázlata

Jim Burns, Ph.D. a National Institute of Youth Ministry elnöke. Szenvedélyes célja, hogy gyakorlati igazságokat közvetítsen a fiatalok felé, és ezáltal segítsen nekik keresztyén elkötelezettségük megélésében.